Uw mening

Het doel van deze website is om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de plannen omtrent de keerlus aan de Sint-Jozefkerk (Boekenberglei). Reacties of suggesties mag je steeds hieronder achterlaten. Elk idee ter verbetering is uiteraard meer dan welkom!

Wil je graag meewerken, heb je andere vragen of suggesties, dan kan je ons ook altijd bereiken op info@juistespoor.be.

Reactie plaatsen

Reacties

Hosten Nicole
5 maanden geleden

Oef. Eindelijk gedaan met die domme plannen, nu kan de buurt, en kunnen de handelaars terug gerust zijn.
Proficiat aan jullie

William Verweirde
6 maanden geleden

alternatief voorstel: cruyslei tramvrij, markt daar laten doorgaan, rechtdoor op gitschotellei ter hoogte kruising gitschottellei en dan linksaf boekenberglei. kruispunt daar veiliger en alles over bredere banen.

Steer Micheline
6 maanden geleden

Ik ben het helemaal eens met het bezwaarschrift, maar stel me de vraag of het huidig traject van tram 9 voorbij de bewuste keerlus Cruyslei/Boekenberglei richting Dascottelei behouden blijft ?

Lode Daelemans
6 maanden geleden

Bedankt voor jullie reacties.

@Edward Bogaerts: bedankt voor uw terechte opmerking over de situatie tussen de Jozef Verbovenlei en de St-Rochusstraat, wij zullen dit nog mee opnemen in ons uitgebreide bezwaar.
U mag uiteraard zelf ook zaken toevoegen aan ons model bezwaarschrift, en dit aanpassen op basis van uw eigen situatie en bevindingen.

@Luc: bedankt voor uw terechte opmerking.

@Ank: de keerlus aan het begin van de Dascottalei wordt niet meer gebruikt sinds vorig jaar (zie o.a. https://www.gva.be/cnt/dmf20221007_95761131). In de buurt zijn er echter voldoende alternatieven, waardoor de aanleg van een dure nieuwe keerlus, met veel negatieve gevolgen voor de buurt, in onze ogen overbodig is.
Meer informatie hierover kan u, indien gewenst, terugvinden op deze website.

@Eddy: het klopt inderdaad dat er al volop nutswerken bezig zijn (deze mag men altijd uitvoeren), wij kregen ook al de bevestiging dat deze kaderen binnen de keerlusplannen en de heraanleg van de straten.

Edward Bogaerts
7 maanden geleden

Het bezwaarschrift is prima opgesteld en ik zal het mee ondertekenen. Spijtig dat er minder aandacht besteed wordt aan de situatie tussen de Jozef Verbovenlei en de St-Rochusstraat, waar ik woon. In de toekomst gaan we moeten kijken op de stalen daken van veel meer geparkeerde auto's. Ik zie liever het groen zoals het nu is.
Met beste dank voor uw aandacht.

Luc
7 maanden geleden

Hello,
het verhaal van verkeersveiligheid ter hoogt ST -Rochusstraat is overroepen, als je ter hoogte van de van den hautelei en de vuurwerkstraat de sporen wil oversteken heeft men veel minder zicht op de aanrijdende trams en bussen.

ank
7 maanden geleden

maar er is toch al een keerlus aan de dascottalei? wat gebeurt daar dan mee? waarom wordt deze niet gewoon behouden?

Eddy
8 maanden geleden

Sinds deze ochtend zijn er werken aan de gang op het kruispunt van de Drakenhoflaan en Van Notenstraat. Dit zou te maken hebben met de nieuwe infrastructuur van de Lijn. En wij maar protesteren ...

Lode Daelemans
9 maanden geleden

Bedankt Eddy!

Monique, wij hebben inderdaad begrepen van De Lijn dat bus 19 zal verdwijnen. Daarmee verdwijnt ook de Noord-Zuid verbinding in Deurne...

monique.verhaere
9 maanden geleden

Dit zijn onnodige werken die zou kunnen vermeden worden en een heleboel overlast voor het milieu, de veiligheid en de buurt met zich zullen meebrengen. Vraag me ook af hoe ze dit gaan combineren met de heraanleg van de fietspaden en voetpaden ter hoogte van de Drakenhoflaan en Borsbeeksteenweg. Dit alles zal weer een hoop miserie veroorzaken voor de buurtbewoners. Zie het nut van deze keerlus niet in en waarom laten ze de tram niet gewoon terugdraaien zoals vroeger ter hoogte van halte Eksterlaar en worden daar geen lichten geplaatst om de veiligheid te garanderen bij het ronddraaien.
En wat met de verbinding tussen Deurne Zuid en Deurne Noord. Gaat bus 19 dan ook verdwijnen door de keerlus of blijft deze verbinding bestaan.

M.vr.gr.
Monique

info@juistespoor.be